Amazon anunţă noi angajări în Irlanda. Peste 1.000 de persoane se vor alătura companiei

Gigantul Amazon anunţă că are de gând să angajeze 1.000 de persoane în Irlanda, în următorii doi ani. În plus, compania va investi şi într-un centru de cloud computing care ar urma să fie deschis în 2022 la Dublin.
Gigantul american Amazon va angaja 1.000 de persoane în Irlanda, în următorii doi ani, pe fondul cererii în creştere pe segmentul serviciilor de tip cloud, transmite DPA.

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, va ajunge la 5.000 de angajaţi la sediul din Irlanda, majoritatea funcţiilor fiind în sectorul tehnic şi în domeniul ingineriei.

„Vedem o creştere a cererii pe segmentul serviciilor de tip cloud în Irlanda şi pe plan global, şi suntem încântaţi să anunţăm că vom angaja încă 1.000 de persoane calificate”, a afirmat Mike Beary, manager de ţară al Amazon în Irlanda.

De asemenea, compania americană va investi într-un centru de cloud computing care ar urma să fie deschis în 2022 la Dublin, a anunţat Agenţia irlandeză de promovare a investiţiilor (IDA).
Anunţul Amazon sporeşte „reputaţia Irlandei de lider în tehnologia globală”, a afirmat premierul irlandez Micheal Martin.

Impozitul de profit din Irlanda este al doilea cel mai scăzut din Uniunea Europeană
Impozitul de profit este de 12,5% în Irlanda, al doilea cel mai scăzut din UE, ceea ce va ajuta la atragerea multinaţionalelor americane, cum ar fi Facebook, Google şi Twitter.

În 15 iulie, Tribunalul General al Uniunii Europene a anulat o decizie a Comisiei Europene potrivit căreia grupul american Apple trebuia să ramburseze Irlandei facilităţi fiscale în valoare de aproximativ 13 miliarde de euro.

Atât Apple cât şi autorităţile din Irlanda au salutat decizia judecătorilor europeni. „Irlanda a fost întotdeauna clară că nu a existat un tratament special de care au beneficiat cele două companii Apple. Suma taxelor percepute a fost în linie cu prevederile fiscale normale din Irlanda”, a informat Ministerul de Finanţe din Irlanda într-un comunicat de presă.

În Irlanda, Apple are aproximativ 6.000 de angajaţi.
Conform analiştilor, economia irlandeză ar urma să înregistreze anul acesta un declin între opt şi 14%, din cauza efectelor pandemiei de coronavirus (Covid-19), scrie Agerpres.
Citeşte întreaga ştire:https://www.capital.ro/amazon-anunta-noi-angajari-in-irlanda-peste-1-000-de-persoane-se-vor-alatura-companiei.html