Oficial german: „Al doilea val al pandemiei este deja aici”. Situație dramatică în Spania și America Latină

„Al doilea val al pandemiei este deja aici”, avertizează un responsabil german, după ce țara sa raportează din nou sute de noi îmbolnăviri zilnic.

În Spania este și mai rău: ieri s-au înregistrat aproape 1.500 de teste pozitive. Din această cauză, de azi-noapte, Londra impune 14 zile de carantină celor veniți din Spania. Pe de altă parte, liderul comunist de la Phenian a anunțat că „virusul rău a ajuns în Coreea de Nord”. Cel mai izolat stat de pe Glob a raportat astăzi oficial primul său caz suspect de coronavirus. Deloc plauzibil, ar fi vorba de un bărbat fugit cu 3 ani în urmă în Coreea de Sud și întors acum în mod ilegal în nord.

În acest moment, aproximativ 100 de mii de britanici sunt în vacanță în Spania. Le-a cam pierit, însă, tot cheful aflând ultimele vești de acasă.

Jonathan Van-Tam, medic-șef adjunct din Marea Britanie: „Ultimele cifre din Spania arată o creștere abruptă a testelor pozitive. Începând de la miezul nopții, cei care se întorc în Marea Britanie din orice zonă a Spaniei, inclusiv insulele Baleare și Canare, vor fi obligați să se izoleze la domiciliu”.

Sandra Dibble, turistă: „Nu ne-au dat un avertisment prealabil, aplică măsura imediat. Ce fac oamenii ale căror slujbe depind de întoarcerea lor la muncă după vacanță?”
Citeşte întreaga ştire:https://stirileprotv.ro/stiri/international/oficial-german-zal-doilea-val-al-pandemiei-este-deja-aici-situatie-dramatica-in-spania-si-america-latina.html