Amenzi mai dure în legislația rutieră din Germania

Atenție! Din 28 aprilie au intrat în vigoare noi reguli de circulație în Germania, care presupun, printre altele, amenzi mult mai dure.
Cine oprește pe banda de biciclete, se va alege cu o amendă de 100 de euro și un punct de penalizare în permisul de conducere.

Parcatul în paralel, în afara zonei delimitate, dar și parcatul pe locurile prevăzute pentru persoane cu dizabilități, se pedepsește cu 55 de euro, iar dacă automobilul împiedică circulația, șoferul trebuie să scoată din buzunar 110 euro.
320 de euro este amenda pentru condus pe banda de urgență de pe autostradă, la care se adaugă suspendarea permisului pe timp de o lună și două puncte de penalizare. Vitezomanii care nu respectă regulile vor fi taxați mai dur: depășirea vitezei cu 21 km oră în localitate e pedepsită, pe lângă o amendă usturăroare, cu suspendarea permisului pentru o lună. În afara localității, depășirea cu 26 km oră atrage după sine aceleași pedepse.

Pentru mașinile electrice și cele ale firmelor de car sharing vor fi puse la dispoziție mai multe parcări. Distanța pe care șoferii trebuie să o păstreze față de bicicliști este de cel puțin 1 metru și jumătate!

Citeşte întreaga ştire:https://www.dw.com/ro/video-amenzi-mai-dure-%C3%AEn-legisla%C8%9Bia-rutier%C4%83-din-germania/a-53325411