Anunț inedit. O fermă din Anglia le cere englezilor care vor o slujbă să vorbească fluent limba româna

Anunț surprinzător pe site-ul de recrutări “Culege pentru Marea Britanie”, cei care vor să aplice pentru un loc de muncă la fermele de aici, trebuie să știe limba română sau limba bulgară. Asta în timp ce limba engleză este necesară doar pentru anumite posturi, notează ziarul The Sun.
Producătorul de produse alimentare S&A, din Kent, face publicitate pentru a găsi asistenţi de irigaţii pe site-ul web al Guvernului, care recrutează britanici în şomaj tehnic sau fără locuri de muncă pentru a acoperi golurile din sectorul agricol în această vară. Campania este concepută pentru a ajuta fermierii care sunt puşi în faţa imposibilităţii de a-şi recolta fructele de vară din cauza restricţiilor de călătorie în Marea Britanie a muncitorilor din estul Europei, potrivit ziarului The Sun. Deși site-ul web e adresat britanicilor temporar fără muncă din cauza crizei COVID-19, anunţul precizează că este obligatorie cunoaşterea limbii române sau a celei bulgare. De asemenea, limba engleză este necesară doar pentru anumite posturi, se mai precizează în anunț. S&A este una dintre companiile care postează locuri de muncă vacante pe site-ul “Culege pentru Marea Britanie”. Proiectul a fost lansat la începutul săptămânii trecute și are misiunea de a-i ajuta pe fermieri să găsească muncitori pentru sezonul de vară şi de recoltare. Cele mai multe posturi se referă la “asistenți la irigare”, iar oamenii sunt plătiți cu sume între 8,21 şi 8,98 de lire sterline pe oră.
“Pentru a solicita o poziţie calificată, va trebui să vorbiţi română şi/sau bulgară fluent. Limba engleză este esenţială pentru anumite poziţii”. Firma S&A se descrie drept “cultivator, importator, exportator şi ambalator de fructe moi şi sparanghel”. De asemenea, departamentul care supraveghează campania “Culege pentru Marea Britanie” nu a comentat situația. Pe site-ul https://pickforbritain.org.uk/jobs/ angajatorii au postat toate condițiile pentru cei care vor să aplice pentru un loc de muncă în agricultură.
Citeşte întreaga ştire:https://www.libertatea.ro/stiri/anunt-inedit-o-ferma-din-anglia-le-cere-englezilor-care-vor-o-slujba-sa-vorbeasca-fluent-limba-romana-3011554