Un român din Vaslui, prins cu un permis fals de șofer profesionist. Suma fabuloasă cu care l-a cumpărat, în Irlanda

Un permis de conducere fals l-a costat o sumă frumușică pe un român din Vaslui. Omul a fost prins de polițiștii de frontieră cu documentul falsificat și nu a avut încotro, fiind nevoit să povestească de unde l-a procurat, arată publicația locală Vremea Nouă.
Bărbatul din Vaslui a plătit 4.800 de euro pe permisul de conducere pentru mai multe categorii, de șofer profesionist. Aparent, acesta era emis de autoritățile din Irlanda, dar actul a atras atenția polițiștilor de la Poliția de Frontieră Huși. Când și-au dat seama că acesta fusese falsificat grosolan, românul a recunoscut: plătise 4.800 de euro pe el în Irlanda, unor români de acolo. Un echipaj al Poliției de Frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși a oprit pentru control, pe raza localității Ghermănesti, un microbuz condus de vasluianul L.N., în vârstă de 45 de ani. La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, persoana în cauză a prezentat și un permis de conducere cu însemnele autorităților din Irlanda, valabil pentru categoriile A, B, C, BE și CE, relatează vremeanoua.ro. Polițiștii au bănuit că este fals, așa că l-au verificat în bazele de date, iar până la urmă bărbatul a povestit cum și l-a procurat. “Bărbatul a declarat că a frecventat cursurile unei școli de șoferi în Irlanda, fără să susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere și că a procurat documentul prin intermediul unor cetățeni români pe care i-a cunoscut în Irlanda, contra sumei de 4.800 de euro. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals”, au precizat oficialii Poliției de Frontieră, potrivit sursei citate.
Citeşte întreaga ştire:https://www.libertatea.ro/stiri/roman-din-vaslui-prins-cu-permis-fals-de-sofer-profesionist-3012805