Au fost anulate toate zborurile de duminică spre Spania şi Insulele Canare. Anunţul făcut de Tour operatorul TUI

Tour operatorul TUI a anulat toate zborurile care urmau să decoleze duminică spre Spania şi Insulele Canare, după ce guvernul britanic a decis pe neaşteptate să plaseze într-o carantină de două săptămâni toţi călătorii veniţi din regiunile respective, transmite Reuters.
”Suntem incredibil de dezamăgiţi că nu am fost informaţi mai bine şi că această decizie nu a fost luată ieri, în condiiţile în care mulţi britanici pleacă în vacanţă în weekend”, a declarat directorul general al TUI pentru Marea Britanie şi Irlanda, Andrew Flintham.

”De asemenea, încercăm să înţelegem de ce a fost emisă carantina pentru o întreagă ţară, Insulele Canare şi Insulele Baleare, când recomandarea de călătorie nu este corelată”, a adăugat acesta.
Guvernul britanic a recomandat să fie evitate călătoriile în Spania continentală, dacă nu sunt esenţiale, dar a precizat că turiştii britanici pot călători în continuare în insulele spaniole, dacă sunt dispuşi să se izoleze ulterior.

Marea Britanie a încheiat contracte pentru încă 90 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus
Guvernul britanic a înfiinţat şi un registru pentru voluntarii dispuşi să participe la testarea vaccinurilor, sperând să găsească 500.000 de doritori până în octombrie.

Guvernul britanic a anunţat luni un contract pentru 90 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus de două tipuri în curs de dezvoltare – 30 de milioane de la BioNTech/Pfizer (Germania/SUA), respectiv 60 de milioane de la Valneva (Franţa), informează AFP.
În plus faţă de cantitatea contractată, Valneva oferă o opţiune pentru încă 40 de milioane de doze. Acordurile respective se adaugă celui cu grupul britanic AstraZeneca, pentru 100 de milioane de doze de vaccin dezvoltat la Universitatea Oxford, considerat – potrivit AFP – unul din cele mai promiţătoare din lume.

Cantităţile depăşesc necesarul pentru populaţia de 66 de milioane a Regatului Unit, dar nu se ştie încă dacă vaccinurile vor fi eficiente, iar în caz de succes, de câte doze va fi nevoie pentru fiecare persoană.
”Guvernul are acum acces securizat la trei vaccinuri împotriva COVID-19, dezvoltate aici şi în lume, ceea ce dă Regatului Unit toate şansele de a dispune cât mai curând de un vaccin sigur şi eficient”, subliniază comunicatul oficial al executivului condus de premierul Boris Johnson.
Citeşte întreaga ştire:https://www.romaniatv.net/au-fost-anulate-toate-zborurile-de-duminica-spre-spania-si-insulele-canare-anuntul-facut-de-tour-op_531097.html