Austria ia măsuri pentru a evita concedierile. Ce prevede schema introdusă

Austria se numără printre țările grav afectate de pandemia de coronavirus. Pentru a evita concedierile în masă, țara europeană a decis să extindă schema guvernamentală menită să prevină concedierile, până în luna martie a anului 2021.
Anunțul a fost făcut miercuri, de cancelarul Sebastian Kurz, transmite Reuters, citată de agerpres.

Schema, menită să prevină concdierile a fost introdusă în Austria în martie 2020 în contextul efectelor negative ale pandemiei de coronavirus și permite companiilor să-şi păstreze angajaţii în registrele lor şi să plătească doar pentru orele lucrate efectiv.

De asemenea, Guvernul de la Viena va furniza 700 milioane de euro pentru a sprijini recalificarea, ajutând astfel afacerile să găsească personal calificat pentru proiectele lor IT şi pentru a contracara deficitul de forţă de muncă din sectorul serviciilor de îngrijire.

A crescut rata șomajului
În acest an, rata şomajului în Austria a urcat la peste 12%, cel mai ridicat nivel de când s-a început publicarea acestor date, în 1946. În prezent, aproximativ 475.000 din cei 4,4 milioane de angajaţi austrieci beneficiază de Kurzarbeit.
De asemenea, în această lună, Banca Naţională a Austriei (ONB) estima că economia ţării va înregistra o contracţie de 7,2% în acest an, urmată de un avans de 4,9% în 2021 şi un plus de 2,7% în 2022.
Citeşte întreaga ştire:https://www.capital.ro/austria-ia-masuri-pentru-a-evita-concedierile-ce-prevede-schema-introdusa.html