MAE: Circa 150 de muncitori români de la o fermă din Germania, infectați cu coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat luni că aproximativ 150 de români care muncesc la o fermă din Germania au fost testați pozitiv pentru coronavirus.

Conform autorităților germane, la ferma din regiunea Dingolfind-Landau s-au îmbolnăvit 174 de muncitori.

„În continuarea informațiilor comunicate în data de 26 iulie a.c. cu privire la testarea pozitivă a unor lucrători care își desfășoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Republica Federală Germania, MAE precizează că, în conformitate cu informațiile comunicate astăzi, în mod public, de către autoritățile germane, 174 de lucrători din cadrul fermei au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, alți 298 având rezultate negative, iar cinci vor fi retestați în cursul zilei de astăzi, întrucât testele inițiale nu au fost concludente. De asemenea, potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei Oficiului consular, printre persoanele testate pozitiv se regăsesc aproximativ 150 de cetățeni români, date exacte urmând a fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcție de naționalitate”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Toate persoanele infectate au fost supuse unui control medical în cursul acestei dimineți, starea lor de sănătate fiind bună.

„De asemenea, persoanelor aflate în carantină le vor fi asigurate alimente și bunuri de strictă necesitate. MAE precizează că reprezentanții fermei au confirmat diseminarea datelor de contact ale oficiului consular în rândul cetățenilor români, însă, până la acest moment, la nivelul Oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu această situație. Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane și cu reprezentanții fermei și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, se mai arată în comunicatul MAE.

Încă din weekend, fermă cu 480 de angajați, majoritatea români, a fost plasată în carantină de autoritățile locale.

Cazurile de infectări în rândul muncitorilor români au fost mai des în Germania în ultima perioadă, fiind infectări în masă în rândul muncitorilor din abatoarelor sau a celor din domeniul agricol.
Citeşte întreaga ştire:https://romania.europalibera.org/a/mae-circa-150-de-muncitori-romani-de-la-o-ferma-din-germania-infectati-cu-coronavirus/30749382.html