Austria închide o moschee frecventată de autorul atacului terorist de săptămâna trecută

Autorităţile austriece au decis să închidă o moschee şi o asociaţie islamică frecventată de autorul atacului în urma căruia patru persoane au fost ucise săptămâna trecută, la Viena, scrie Politico.
Ministrul Integrării, Susanne Raab, şi ministrul de Interne, Karl Nehammer, au anunţat închiderea Moscheii Tewhid din Viena şi a Asociaţiei Melit Ibrahim, după o întâlnire cu preşedintele Comunităţii de Credinţă Musulmană din Austria, Umit Vural, potrivit presei locale.

Decizia vine dup[ ce un susţinător al Statului Islamic, în vârstă de 20 de ani, a ucis patru persoane luni în Viena. Atacatorul a fost ucis de poliţie.

Autorul atacului frecventa moscheea şi şi asociaţia, potrivit lui Raab, care a explicat că decizia a fost luată în numele securităţii naţionale, deoarece cele două instituţii nu aveau „o atitudine pozitivă faţă de societate şi de stat”, aşa cum este ea definită în aşa-zisa Lege Islamică din Austria, care datează din 1912 şi care a fost actualizată în 2015.

Ministrul a subliniat că nu este însă un atac la adresa musulmanilor sau a Islamului. „Scopul teroriştilor este să creeze o ruptură în societatea noastră – între musulmani şi non-musulmani”, a spus ea.
Citeşte întreaga ştire:https://www.g4media.ro/austria-inchide-o-moschee-frecventata-de-autorul-atacului-terorist-de-saptamana-trecuta.html