Bistrițenii care lucrează în Spania își scurtează concediul în România, de teama închiderii granițelor / „Acolo ne simțim mai în siguranță. Aici nu se poartă măștile, nu se respectă distanțarea”

Bistrițenii care lucrează în Spania au venit și vara aceasta în țară, dar mai mult pentru ca să-și rezolve probleme cu actele sau cu proprietățile pe care le dețin în țară. De teamă să nu se infecteze sau să nu mai poată pleca înapoi la lucru, s-au ferit de locuri aglometare, au purtat mască inclusiv în țară – așa cum fac și în Spania – și au decis să plece repede înapoi ca nu cumva să se închidă granițele, scrie TimpOnline.ro. Reporterii ziarului au stat de vorbă cu câțiva dintre cei care au ales să plece cu autocarul înapoi în Spania.

”Noi am venit luni, cu avionul. Am avut de rezolvat niște probleme, iar acum ne întoarcem în Spania. Ne temem să nu se închidă granițele și să rămânem aici. Eu și soția am fi vrut să stăm mai mult în vacanță, dar nu am mai mers nicăieri. Acolo ne simțim mai în siguranță. Aici nu se poartă măștile, nu se respectă distanțarea. În Spania umblă poliția pe stradă, când te vede fără mască îți dă amendă pe loc. Masca e obligatorie și la plajă. Numai când intri în apă ai voie să o dai jos. Noi locuim chiar lângă mare și toată lumea de pe plajă e cu mască. Au angajat vreo 8000 de gardieni care toată ziua circulă pe faleză și care nu are mască, amendă de 200 de euro în sus”, a spus un bărbat din Bistrița care locuiește în Almeria, unde nu sunt prea multe cazuri de infectare cu noul coronavirus.

”Eu respect tot. Din câte văd, aici nu se respectă regulile. Mă îngrijorează ce e aici și de-asta plecăm atât de repede. Ne temem să nu se închidă granițele, să nu mai putem pleca înapoi. Înapoi, în România, nu mai venim. Venim o lună, în vacanță, dar de tot nu venim. Eu lucrez la ambalat legume. Purtăm masca la locul de muncă, mănuși, îți ia temperatura la intrare, la ieșire. E foarte bine. Spaniolii se poartă foarte frumos cu noi. Băiatul și-a luat cetățenia spaniolă și nu mai venim înapoi în țară”, a spus soția bărbatului.

O altă femeie a spus că lucrează într-un hotel care s-a redeschis.
”Când le-au închis, ne-au dat șomaj, nu ne-au lăsat abandonați. Acolo se respectă mult regulile. Oamenii sunt mai conștienți. Toată lumea e îngrijorată și acolo, dar oamenii sunt mai conștincioși. Dacă nu porți mască, te amendează. Aici nu vezi poliție pe stradă. În Spania Garda Civilă e peste tot și respectăm toate regulile”, a spus o altă femeie.
Citeşte întreaga ştire:https://www.g4media.ro/bistritenii-care-lucreaza-in-spania-isi-scurteaza-concediul-in-romania-de-teama-inchiderii-granitelor-acolo-ne-simtim-mai-in-siguranta-aici-nu-se-poarta-mastile-nu-se-respecta-distantare.html