Suedia: Sunt preconizate peste 3000 de decese suplimentare, cauzate de noul Coronavirus

Autoritățile din Suedia preconizează unul dintre cele mai sumbre bilanțuri Covid-19, respectiv peste 3000 de decese suplimentare – transmite agențiile internaționale.
Conform datelor furnizate de Agenţia de sănătate publică din Suedia, bilanțul epidemiei de coronavirus din Suedia ajunsese marţi la 5.646 de morţi şi 78.166 de cazuri confirmate, situând această ţară nordică printre cele mai afectate ţări din Europa.

Scenariul cel mai probabil prevede apariţia a diferite focare în toată ţara, „mai mult sau mai puţin uşor de ţinut sub control”.

„Este un scenariu cu care s-au confruntat deja și alte țări lumii, care pare să urmeze evoluţia obişnuită a COVID-19″, a comentat epidemiologul-şef Anders Tegnell, conform Agerpres.

Din cauza relaxării unor restricţii, rata de infectare „ar urma să crească rapid, ca urmare a unei socializări mai intense între oameni. Dar după ce oamenii vor conştientiza riscul şi vor respectă restricţiile și distanţarea socială, rata infectărilor va scădea la del de repede”, a mai adăugat Anders Tegnell. Numărul estimat de decese suplimentare în acest proces este estimat la 3.200.
Cel mai sumbru scenariu prevede peste 4.400 de decese suplimentare, în ipoteza că noul coronavirus va urma traiectoria clasică a unei pandemii. Cel mai optimist scenariu, în care virusul urmează cursul tendinţelor actuale, prevede posibilitatea a 1.100 de decese suplimentare.

Spre deosebire de alte ţări europene, Suedia nu a impus niciodată măsuri de carantină şi s-a remarcat printr-o strategie relaxată în faţa coronavirusului, care a presupus menţinerea şcolilor deschise pentru copiii cu vârste sub 16 ani, precum şi a cafenelelor, barurilor şi restaurantelor.
Citeşte întreaga ştire:https://www.g4media.ro/suedia-sunt-preconizate-peste-3000-de-decese-suplimentare-cauzate-de-noul-coronavirus.html