Cancelara Angela Merkel a fost vaccinată cu AstraZeneca

Șefa guvernului de la Berlin, în vârstă de 66 de ani, a primit vineri prima doză a serului AstraZeneca. Cu această ocazie, cancelara le-a mulțumit tuturor celor care se implică în campania de vaccinare.
Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarei, a anunțat în această după-amiază că Angela Merkel a fost vaccinată la Berlin cu serul AstraZeneca. Ea le-a mulțumit tuturor celor care se implică în campania de vaccinare și în același timp cetățenilor care se lasă vaccinați. „Vaccinarea este cheia pentru depășirea pandemiei”, a mai subliniat cancelara, potrivit mesajului postat de purtătorul ei de cuvânt pe Twitter.

În Germania, serul produs de AstraZenecaeste recomandat persoanelor de peste 60 de ani. Cancelara, în vârstă de 66 de ani, a subliniat mereu că nu dorește să fie vaccinată înainte să-i vină rândul pe baza priorizării care se aplică pentru toți cetățenii.

Tot astăzi a fost vaccinat cu AstraZeneca şi vicecancelarul Germaniei, social-democratul Olaf Scholz, în vârstă de 62 de ani. Ministrul de Interne Horst Seehofer (de la Uniunea Creștin-Socială), în vârstă de 71 de ani, s-a vaccinat miercuri.

Până acum, campania de vaccinare din Germania s-a desfășurat anevoios, dar mulți își pun speranțe într-o accelerare semnificativă a acesteia odată cu implicarea medicilor de familie începând din această lună. Ministrul federal al Sănătății Jens Spahn a declarat că în luna mai o treime dintre locuitorii Germaniei vor fi primit cel puțin prima doză de vaccin.
Citeste mai mult:https://www.dw.com/ro/cancelara-angela-merkel-a-fost-vaccinat%C4%83-cu-astrazeneca/a-57229316