Germania. Peste 100 de români, inclusiv copii, înghesuiți și împărtășiți cu aceeași linguriță, în ciuda restricțiilor: „Ce spune preotul este lege!”

Peste 100 de români au fost surprinși în biserica din districtul Horchheim, Germania, pentru a primi binecuvântarea preotului ortodox.
Presa germană relatează faptul că românii nu păstrau distanța și nici reglementările de igienă. Materialul video pus la dispoziție jurnaliștilor arată cum zeci de români, inclusiv copii, au fost împărtășiți în timpul Liturghiei cu aceeași linguriță.

„Din motive religioase, nu este posibil să folosiți linguri de unică folosință”, a explicat un purtător de cuvânt al comunității de români, potrivit nibelungen-kurier.de. În plus, ca și în cazul altor slujbe bisericești, există un concept de igienă și, desigur, se păstrează și o listă a participanților care vin la biserică, potrivit reprezentantului comunității.
„Sprijinul Bisericii protejează împotriva Covid”

În biserica respectivă, există 250 mp de spațiu disponibil pentru a organiza evenimente în conformitate cu regulile anti-Covid. Martorul ocular care a transmis filmarea a spus că a fost șocat doar de ceea ce s-a întâmplat în biserică cu referire la distanța și regulile de igienă.

„Ce spune preotul este lege!”, a răspuns un român la întrebarea martorului, de ce compatrioții care frecventează slujbele bisericești tind să acționeze neglijent.

Mulți oameni cred că „sprijinul Bisericii protejează împotriva Covid”.

Reguli speciale în biserici

Conform Ordonanței de control Corona, se aplică reguli speciale în biserici. Printre altele, se aplică următoarele: „Serviciile de închinare sunt permise dacă sunt respectate măsurile generale de protecție, în special distanțarea.

Nu este permisă cântarea corului. Slujbe bisericești și întâlniri ale comunităților religioase, care au caracterul unui eveniment mai mare sunt interzise. Trebuie să fie posibilă urmărirea contactelor participanților pentru o perioadă de patru săptămâni”.
Citeste mai mult:https://www.stiridiaspora.ro/germania-peste-100-de-romani-inclusiv-copii-inghesuiti-si-impartasiti-cu-aceeasi-lingurita-in-ciuda-restrictiilor-ce-spune-preotul-este-lege-video_466077.html