Cazurile și decesele COVID cresc îngrijorător în SUA. În Texas și Arizona au apărut morgile mobile

Statele Unite au înregistrat, pentru a treia zi consecutiv, un record de număr de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, potrivit datelor raportate vineri la orele 20.30 (sâmbătă, 00.30 GMT) de universitatea americană Johns Hopkins, potrivit Agerpres.
Cele 77.638 de noi contaminări recenzate într-o zi ridică la circa 3,64 de milioane numărul cazurilor pozitive în ţară de la începutul pandemiei.
Pe de altă parte, COVID-19 a făcut 927 de noi victime în 24 de ore, pentru un total de 139.128 de morţi, potrivit universităţii cu sediul la Baltimore (Maryland, est). Statele Unite cunosc de mai multe săptămâni o explozie a numărului de infecţii în sudul şi vestul ţării, de departe cea mai afectată din lume în valoare absolută. În California, autorităţile sanitare ale districtului Los Angeles au raportat peste 4.500 de noi cazuri într-o zi, joi, un record. „În această săptămână, am intrat într-o etapă foarte îngrijorătoare”, a declarat într-un comunicat Barbara Ferrer, responsabilă a serviciilor districtuale de sănătate publică. „Fără acţiuni drastice asumate de fiecare, nu vom putea frâna din nou răspândirea” coronavirusului, a adăugat ea. În Texas şi Arizona, autorităţile locale au comandat camioane frigorifice pentru a creşte capacitatea de primire a morgilor.
Citeşte întreaga ştire:https://www.libertatea.ro/stiri/sua-record-cazuri-covid-3070074