Ce daune colosale sunt în Spania, după furtuna de zăpadă. Și românii sunt afectați

S-a aflat ce daune colosale sunt în Spania, după furtuna de zăpadă. Și românii sunt afectați. Filomena este cea mai puternică furtună de iarnă înregistrată în Spania în ultimii 50 de ani. La cât se ridică pagubele, citiți în articolul de mai jos.
Sunt daune materiale incredibile în Madrid. Furtuna Filomena a făcut nenorociri
S-a aflat ce pagube sunt în Spania, după furtuna de zăpadă. Furtuna botezată Filomena este cea mai puternică furtună de iarnă înregistrată în Spania din ultimii 50 de ani. Cum în Spania sunt foarte mulți români, nici aceștia nu au fost ocoliți de daunele provocate de fenomenul natural.
Astfel, după ce furtuna a trecut, autoritățile au calculat că aceasta a provocat daune de circa 1,4 miliarde de euro în capitala Madrid. Anunțul a fost făcut de primarul Madridului, Jose Luis Martinez Almeida, informează DPA.
Cum au fost calculate pierderile
Astfel, edilul a indicat că aceste cifre includ pierderile de venituri pentru economie, precum şi pagubele produse la nivelul infrastructurii din Capitală. Madridul a continuat să lupte chiar și joi cu urmările ninsorilor abundente căzute la sfârşitul săptămânii trecute. Căderile masive de zăpadă au fost urmate de un ger năprasnic, a relatat Europa Press.

Ninsoarea puternică a încetat după cinci zile, însă numeroase străzi sunt în continuare blocate în Madrid, întrucât cantitatea însemnată de zăpadă nu a putut fi îndepărtată suficient de repede, îngheţul sever a transformat-o în straturi tari de gheaţă.
Străzile, greu de curățat pe asemenea temperaturi
Astfel, străzile au devenit foarte greu de curăţat. În plus, temperaturile din zona Madridului au scăzut din nou miercuri noaptea până la minus 12 grade Celsius la periferia oraşului, însă de săptămâna viitoare meteorologii au prognozat temperaturi mai blânde.

”Pericolul este încă prezent existând riscul ca zăpada acumulată să se transforme în gheaţă, din cauza unor temperaturi minime nemaiîntâlnite”, avertiza zilele trecute ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, care a solicita cetățenilor să evite la maximum deplasările.

Străzile nu au putut fi curățate înainte de venirea gerului
De asemenea, înainte ca îngheţul să complice lucrurile, o cursă contra cronometru a fost demarată duminică pentru deszăpezirea drumurilor. Plugurile de zăpadă şi maşinile care împrăştie sare au acționat pe străzile din Madrid unde deplasările s-au făcut cu dificultate, a avertizat primarul Jose Luis Almeida.

De asemenea, armata a fost mobilizată pentru deszăpezirea pistelor aeroportului din capitală, care a început să se redeschidă treptat duminică după-amiază.

Militarii au ieșit pe străzi
Militarii, dar şi voluntari, au degajat căile de acces către spitalele din capitală, aflate în continuare sub presiune din cauza pandemiei de coronavirus.

”Suntem foarte conştienţi de importanţa menţinerii accesului (personalului medical). Ne-au ajutat foarte mult în timpul perioadei de izolare la domiciliu”, a explicat pentru AFPTV Felix Sanchez, un madrilen de 52 de ani, care a venit din proprie inițiativă să cureţe intrarea către spitalul Gregorio Maranon.
Citeste mai mult:https://playtech.ro/stiri/ce-daune-colosale-sunt-in-spania-dupa-furtuna-de-zapada-si-romanii-sunt-afectati-262398