Muncitorii sezonieri români pot lucra în Marea Britanie și anul acesta, însă au nevoie de viză. Cum se obține și cât costă documentul

Românii pot munci în Marea Britanie și anul acesta, însă doar dacă au o viză de lucrător sezonier. Conform unui mesaj transmis de Ambasada Marii Britanii, viza asigură o ședere de până la șase luni, iar cei interesați o pot solicita cu cel mult trei luni înainte să lucreze ca sezonieri pe teritoriul Regatului Unit. Costul vizei este de 244 de lire sterline.

„Cetăţenii români care caută muncă sezonieră în Marea Britanie vor fi bineveniţi în 2021. Proiectul pilot pentru muncitorii sezonieri, lansat iniţial în 2019, a fost extins şi prelungit pentru un an, suplimentar pentru cei care doresc să vină să lucreze la fermele din Marea Britanie pentru o perioadă de până la şase luni”, conform unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

Potrivit site-ului Guvernului britanic, cei interesaţi pot solicita o viză de lucrător sezonier, care acoperă o perioadă de şase luni. În acest sens, aplicanţii trebuie să arate că vor fi plătiţi şi să îndeplinească anumite condiţii, printre care să fie majori şi să aibă dovada că se pot întreţine financiar pe durata şederii.

De asemenea, pe platforma online este menționată necesitatea unui certificat de sponsorizare. Acesta este un număr de înregistrare, ce oferă acces la informaţii despre aplicant şi tipul de muncă pe care o va face pe teritoriul Regatului Unit.

Românii interesați de locurile de muncă sezoniere din Marea Britanie, pot solicita o viză cu cel mult trei luni înainte de perioada în care vor lucra pe teritoriul Regatului Unit. Costul unei asemenea vize este de 244 de lire sterline.

Totodată, Guvernul britanic menționează că ersoanele care au primit acest tip de viză nu pot accepta un loc de muncă permanent, nu pot avea un al doilea loc de muncă, nemenţionat în certificatul de sponsorizare, şi nu pot aduce membri ai familiei în Marea Britanie.

Mai multe informaţii, inclusiv cerinţele de viză, sunt disponibile pe platforma gov.uk.
Citeste mai mult:https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/muncitorii-sezonieri-romani-pot-lucra-in-marea-britanie-si-anul-acesta-insa-au-nevoie-de-viza-cum-se-obtine-si-cat-costa-documentul-1432815