Ce nu au voie să facă turiştii în Italia. Toţi românii comit această greşeală, din păcate

Una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru călători își redeschide granițele, dar cu reguli stricte. Ce nu au voie să facă turiştii în Italia. Toţi românii comit această greşeală, din păcate.
Cine se bucură de câteva zile de vacanță pe plajă pleacă, inevitabil, cu câteva scoici, pietricele sau chiar un pumn de nisip acasă. Acest gest intrat aproape în reflex va aduce amenzi usturătoare. Autoritățile au anunțat ce nu au voie să facă turiștii în Italia.

În primul weekend de vară, presa din Sardinia a dezvăluit că poliția vamală a aplicat amenzi în valoare de aproape 3.000 de euro, după ce 41 de persoane au vrut să plece de pe insulă cu câteva suveniruri ce sunt, acum, ilegale: aproape o sută de kilograme de nisip, scoici și pietre de pe plajă. Potrivit Euronews, „amintirile” din Sardinia ajung, de cele mai multe ori, să fie puse la vânzare pe internet, hrănind o piață profitabilă și ilegală.

Problema este una veche pentru autoritățile italiene. Legea ce prevede sancțiuni cuprinse între 300 și 500 de euro pentru nisipul furat de pe plajă a fost adoptată încă din anul 2017 și care are ca scop prevenirea efectului cumulativ al îndepărtării nisipului și a scoicilor de către milioanele de turiști care se adună în fiecare an pe insula mediteraneană, renumită pentru întinderi lungi de plaje de nisip curate.
Citeşte întreaga ştire:https://www.impact.ro/ce-nu-au-voie-sa-faca-turistii-in-italia-toti-romanii-comit-aceasta-greseala-din-pacate-185901.html