Compania aeriană Ryanair a intentat un proces împotriva Irlandei

Lisbon, Portugal: Boeing 737 NG (Next Generation) - Ryanair Boeing-737-800 at a jet bridge - Lisbon Airport / Humberto Delgado Airport / Portela Airport (IATA: LIS, ICAO: LPPT) -Ryanair Boeing 737-8AS(WL), registration EI-EVP

Ryanair a lansat o acţiune juridică împotriva Irlandei, contestând legalitatea restricţiilor de călătorie care menţin măsurile de carantină cu excepţia a 15 ţări, transmite Reuters.

Operatorul irlandez, cea mai mare companie low-cost din Europa, a anunţat vineri că a început o acţiune în justiţie pentru a contesta ceea ce a descris lista „ineficientă” de ţări verzi, pentru care nu se aplică perioada de carantină de 14 zile.

Irlanda a adoptat o strategie precaută de redeschidere a economiei şi a transporturilor aeriene, comparativ cu multe alte ţări europene. Lista verde anunţată pe 22 iulie include unele destinaţii populare deservite de Ryanair, cum ar fi Italia şi Grecia, dar nu şi altele, precum Marea Britanie, Franţa şi Spania.

Lista urmează să fie reanalizată săptămâna viitoare, dar este improbabil să fie modificată.

Întrebat despre informaţiile legate de o posibilă contestaţie din partea Ryanair, vicepremierul Leo Varadkar a spus că guvernul va aştepta să vadă argumentele companiei aeriene, dar că recomandarea de călătorie a autorităţilor este clară.

Publicaţia irlandeză Independent a relatat că Ryanair va solicita o evaluare din partea justiţiei şi că va argumenta că lista nu a fost stabilită prin lege şi că Parlamentul nu a avut oportunitatea de a o analiza atunci când a fost anunţată public, detaliază Reuters.

IAG, care deţine operatorul irlandez Aer Lingus, s-a alăturat acţiunii juridice a Ryanair ca parte notificată, ceea ce înseamnă că poate fi audiată, a declarat directorul general al Aer Lingus, Willie Walsh, la postul de radio RTE.

Walsh a spus că înţelege nevoia de măsuri, dar că nu este de acord cu aplicarea generală a acestora.

Ryanair, IAG şi easyJet au lansat luna trecută o acţiune similară împotriva guvernului britanic, dar au anunţat că îşi vor retrage acţiunea după ce Londra a renunţat la impunerea unei perioade de carantină de 14 zile pentru călătorii care revin din unele dintre cele mai populare destinaţii turistice.
Citeşte întreaga ştire:https://www.bursa.ro/compania-aeriana-ryanair-a-intentat-un-proces-impotriva-irlandei-61602043