Coronavirus: Irlanda începe o nouă fază de relaxare a restricțiilor

Irlanda a intrat de luni într-o nouă fază de relaxare a restricțiilor decretate la 6 ianuarie, cu deschiderea centrelor comerciale neesențiale și reluarea activităților culturale în muzee, biblioteci sau galerii de artă, relatează EFE. De luni, până la șase persoane din aceeași familie sau din maximum trei case se pot reuni, deși întâlnirile pot fi organizate doar în exterior, iar cetățenii se pot deplasa deja pe întregul teritoriu al țării, scrie Agerpres. În total, 12.000 de magazine își deschid porțile săptămâna aceasta, cu măsuri suplimentare de securitate pentru saloanele de coafură sau centrele de cosmetică, în timp ce majoritatea centrelor comerciale vor oferi doar un serviciu de „rezervare și ridicare” cu comandă prealabilă.

Planul de relaxare eșalonată a început la 12 aprilie în Irlanda în mod limitat, cu revenirea elevilor în bănci și reluarea activității în construcții pentru proiectele rezidențiale. Redeschiderea restului sectorului construcțiilor, precum și a comerțului neesențial răspunde unei evoluții pozitive a pandemiei, care va determina și viitorul sectorului hotelier și al restaurantelor, care vor începe să-și reia activitatea eșalonat la începutul lunii iunie. În principiu, hotelurile și alte tipuri de cazare vor primii primii clienți din 2 iunie, în timp ce barurile și restaurantele vor putea servi doar în spațiul exterior grupuri de maximum șase persoane.

Guvernul a avertizat că următoarea fază a planului de relaxare depinde de situația epidemiologică și de evoluția campaniei de vaccinare. Autoritățile sanitare irlandeze au anunțat vaccinarea, până vinerea trecută, a 1.305.178 de persoane cu prima doză, la o populație de aproape 5 milioane de locuitori, în timp ce 494.012 de persoane au efectuat și rapelul.

Citeste mai mult:https://www.profit.ro/perspective/coronavirus-irlanda-incepe-o-noua-faza-de-relaxare-a-restrictiilor-20174951