Coronavirus – Spania va prelungi restricţiile până la 9 mai

Spania, una dintre cele mai îndoliate ţări din lume din cauza noului coronavirus, va prelungi izolarea populaţiei cu încă două săptămâni, până la 9 mai, a declarat sâmbătă premierul Pedro Sanchez.
Sanchez a anunţat o izolare extrem de strictă chiar şi pentru copii care vor putea ieşi pe perioadă „limitată” începând cu 27 aprilie. Restricţiile generale au fost impuse de la 14 martie.

„Am trecut de partea grea datorită responsabilităţii şi disciplinei sociale (…), dar „aceste succese sunt încă insuficiente şi mai ales fragile”, a insistat Sanchez, făcând apel la a nu „pune în pericol” populaţia cu decizii „necugetate”, scrie AFP.

Ieşirea din izolare, în funcţie de evoluţia pandemiei, va fi „prudentă şi progresivă”, a spus el.

Spania a depăşit sâmbătă pragul de 20.000 de decese, al trilea cel ami grav bilanţ din lume, după SUA şi Italia.

Acest bilanţ, care include doar persoanele testate pozitiv cu noul tip de coronavirus, este din ce în ce mai contestat de unele regiuni potrivit cărora mii de persoane au murit după ce au prezentat simptome ale bolii dar fără a putea fi testate.
Citeşte întreaga ştire:https://www.news.ro/externe/coronavirus-spania-va-prelungi-restrictiile-pana-la-9-mai-1922401019002020041119338421