Germania începe relaxarea restricţiilor impuse de criza COVID-19. Primele măsuri anunţate de Angela Merkel

Guvernul federal şi landurile germane au convent miercuri prelungirea măsurilor de distanţare socială până la data de 3 mai, dar anunţul este însoţit totuşi de uneele măsuri de relaxare a restricţiilor.
În urma unei videoconferinţe cu premierii celor 16 landuri, cancelarul Angela Merkel a anunţat că magazinele cu o suprafaţă de sub 800 mp vor putea fi redeschise începând de luni, iar şcolile se vor deschide treptat din 4 mai, dacă epidemia de COVID-19 va rămâne sub control.

În schimb, marile adunări publice, precum competiţiile sportive sau concertele, vor rămâne interzise cel puţin până la 31 august, potrivit unui document remis presei.
Cancelarul Angela Merkel a mai anunţat că va fi recomandată purtarea măştilor de protecţie în mijloacele de transport în comun şi în magazine.

Angela Merkel a avertizat totuşi că Germania a realizat până acum doar un succes fragil, parţial împotriva epidemiei. Amintind că nu există încă un vaccin împotriva noului coronavirus, ea le-a cerut compatrioţilor săi să dovedească în continuare ‘prudenţă extremă’.
Citeşte întreaga ştire:https://www.romaniatv.net/germania-incepe-relaxarea-restrictiilor-impuse-de-criza-covid-19-primele-masuri-anuntate-de-angela-merkel_517634.html