Cutremur puternic în Italia azi-noapte: localităţile unde a provocat cea mai mare spaimă

În noaptea de joi spre vineri Italia a fost zguduită de un cutremur, înregistrat la ora locală la 00:37, în nordul provinciei Catanzaro (sudul Italiei). Localităţile unde a fost cel mai puternic simţit.

BUCUREŞTI, 17 ian – Sputnik, Doina Crainic. Cutremurul a fost înregistrat la ora locală 00:37 în nordul provinciei Catanzaro, având magnitudinea de 4 grade pe scara Richter, relatează stiridiaspora.ro.

Potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (Ingv) din Italia, seismul a avut un hipocentru la o adâncime de 8 km și un epicentru la 6 km de Albi și 19 km de capitala Roma.

Cutremurul a fost resimțit în următoarele localități: Albi, Taverna, Magisano, Sorbo San Basile, Fossato Serralta, Zagarise, Pentone, Sellia, Cicala, Sersale, Cerva, Gimigliano, Petronà, Carlopoli, Panettieri, Simeri Crichi, San Pietro Apostolo, Cotronei, Andali, Soveria Simeri, Mesoraca, Petilia Policastro, Belcastro, Tiriolo, Bianchi, Serrastretta, Miglierina, Colosimi, Catanzaro, Marcellinara, Cropani, Amato, Parenti, Settingiano.

Deocamdată nu au fost raportate victime sau pagube materiale.
Citeşte întreaga ştire:https://ro.sputnik.md/International/20200117/28890336/Cutremur-puternic-n-Italia-azi-noapte-localitile-unde-a-provocat-cea-mai-mare-spaim.html