Dublă cetăţenie pentru românii din Spania. Subiectul discuţiilor dintre ambasadorul român şi ministrul spaniol al justiției

Ambasadorul României în Regatul Spaniei, doamna Gabriela Dancău, a avut, în 16 noiembrie 2020, o reuniune de lucru cu ministrul spaniol al justiției, Juan Carlos Campo.
Discuțiile au avut ca tematică centrală evaluarea de etapă a stadiului și dinamicii cooperării în domeniul justiției, desprinzându-se satisfacția ambelor părți pentru evoluțiile pozitive înregistrate atât în plan comun european, cât şi bilateral, în ultimii ani, pe segmente specifice ale cooperării juridice.

Ambasadorul român s-a interesat de practica spaniolă în ceea ce privește acreditarea unui magistrat de legătură pe lângă autoritățile spaniole, care ar reprezenta o facilitate a dialogului tehnic în domeniu și ar putea asigura celeritate în aplicarea instrumentelor juridice.

De asemenea, ambasadorul a pledat pentru continuarea discuțiilor pentru identificarea, împreună cu autoritățile spaniole, a unei soluții juridice pentru ca românii rezidenți în Spania care își doresc dubla cetățenie română și spaniolă să o poată obține, acesta fiind un deziderat constant al membrilor comunității române din Spania.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiridiaspora.ro/dubla-cetatenie-pentru-romanii-din-spania-subiect-discutiilor-dintre-ambasadorul-roman-si-ministrul-spaniol-al-justitiei_456542.html