Suedia s-a făcut de râs! Vestitul „model suedez”, un fiasco abandonat

Suedia a anunțat luni interzicerea evenimentelor publice de peste opt persoane. Iar membrii guvernului au îndemnat populația să „facă ceea ce trebuie”.
În Suedia au început să se înrăutățească lucrurile, curbele merg în direcţie greşită. Noua restricţie drastică a fost inclusă în Legea privind Ordinea Publică devenind o dispoziție legală obligatorie nu doar o recomandare. Persoanele care încalcă restricția organizând evenimente cu mai mult de 8 participanți vor fi amendate sau condamnate la până la 6 luni de închisoare. Modificarea legislativă va intra în vigoare din 24 noiembrie și va rămâne în vigoare pentru cel puțin patru săptămâni.

„Nu mergeți la sala de sport. Nu mergeți la bibliotecă. Nu luați cina. Nu faceți petreceri. Anulați tot”
Interdicția se aplică evenimentelor publice, cum ar fi concerte, spectacole și meciuri sportive, dar nu și în locuri precum școli sau locuri de muncă sau adunări private. Premierul Stefan Löfven a spus că „nu putem reglementa fiecare adunare socială”, dar a îndemnat oamenii să urmeze noua limită la toate tipurile de evenimente.

„Nu ar trebui să existe situații sociale cu mai mult de opt persoane, chiar dacă acestea nu sunt afectate formal de lege. Aceasta este noua normă pentru întreaga societate, pentru toată Suedia. Nu mergeți la sala de sport. Nu mergeți la bibliotecă. Nu luați cine. Nu faceți petreceri. Anulați tot”, a spus el.
Relaxaseră măsurile, dar au revenit la ele limitând evenimentele publice la un maxim de 50 de participanți în luna martie, dar au mărit din nou pragul la 300 la sfârșitul lui octombrie pentru unele tipuri de evenimente. Iar rezultatele nu sunt tocmai bune.

Modelul suedez nu mai dă roade, iar restricţiile drastice sunt necesare
Noua restricție vine pe fondul răspândirii accelerate a pandemiei în țară, în pofida prognozelor din primăvară și vară ale Agenției de Sănătate Publică potrivit cărora Suedia se va confrunta cu un număr redus de cazuri în toamnă.

Săptămâna trecută premierul suedez i-a avertizat pe locuitorii țării că „fiecare decizie pe care o luați contează”, afirmând din nou că prea mulți au început să se relaxeze.

Această nouă modificare a legii urmează anunțului de săptămâna trecută unde Suedia interzice vânzarea de alcool în baruri, restaurante și pub-uri după ora 22:00. În legătură cu acest anunț, Löfven a avertizat puternic locuitorii Suediei într-un discurs în care a spus că prea mulți oameni au început să se relaxeze, scrie thelocal.se.
Citeşte întreaga ştire:https://evz.ro/suedia-s-a-facut-de-ras-vestitul-model-suedez-un-fiasco-abandonat.html