Este oficial: Grecia îşi deschide sezonul turistic în iunie

Grecia va deschide sezonul turistic luna viitoare, iar zborurile charter internaţionale către locaţiile populare vor fi reluate în iulie, a anunţat premierul Kyriakos Mitsotakis, citat de BBC.

„Perioada turistică începe pe 15 iunie, când hotelurile sezoniere se pot redeschide”, a declarat la TV Kyriakos Mitsotakis.

Economia Greciei are nevoie de turism
Pandemia a afectat puternic sectorul turismului din Grecia, vital pentru economia ţării.

Anunţul a venit în timp ce miniştrii de resort din UE au convenit să facă „orice este nevoie pentru recuperarea rapidă şi completă a turismului european”.

Întrucât restricţiile sunt redicate treptat în toată Europa, Mitsotakis a spus că Grecia a demonstrat, prin gestionarea crizei, că deţine un „paşaport de siguranţă, credibilitate şi sănătate”.

Grecia a fost apreciată pentru gestionarea epidemiei, înregistrând 166 de decese cauzate de coronavirus şi 2.850 de cazuri confirmate.

„Vom câştiga războiul pentru economie la fel cum am câştigat bătălia pentru sănătate”, a spus Mitsotakis.

Pentru a încuraja turismul, Grecia reduce preţurile călătoriilor, prin reducerea temporară a taxei pe valoarea adăugată (TVA) pe toate mijloacele de transport – zboruri, călătorii cu autobuzul şi călătoriile cu trenul – la 13% de la 24%, a spus Mitsotakis.

Destinaţia mediteraneană va oferi, de asemenea, teste de coronavirus pentru turişti.

Grecia a discutat situaţia sezonului turistic cu o serie de ţări europene. Marţi, premierul bulgar Boyko Borisov a anunţat că ţara sa nu va mai carantina cetăţenii asimptomatici sosiţi din Grecia şi Serbia în călătorii de afaceri şi de familie, de la 1 iunie.

Acordul reciproc urmează să fie extins tuturor turiştilor din cele trei ţări începând cu 15 iunie, a declarat ministerul de externe al Bulgariei.

Italia a anunţat miercuri că toate aeroporturile ar putea redeschise la 3 iunie pentru zboruri naţionale şi internaţionale.

Între timp, Slovenia a spus că intenţionează să ofere vouchere în valoare de 200 de euro cetăţenilor săi pentru a încuraja turismul în ţară.
Citeşte întreaga ştire:https://www.zf.ro/business-international/este-oficial-grecia-isi-deschide-sezonul-turistic-in-iunie-19161884