Rata șomajului în Marea Britanie se apropie de 10%, situație asemănătoare cu cea de la începutul anilor ’90

În Marea Britanie, rata șomajului a explodat, de la începutul pandemiei de COVID-19. Cifre oficiale făcute publice marţi arată că, doar luna trecută, numărul celor care au solicitat ajutor de șomaj a trecut de două milioane de persoane, informează Radio România Actualități.
Ministrul de Finanțe a declarat că va dura mult timp până când economia britanică își va reveni din actuala recesiune.

Înaintea pandemiei, economia britanică a înregistrat cea mai mică rată a șomajului din ultimele decenii, notează Radio România Actualități.
După izbucnirea crizei însă, sute de mii de oameni și-au pierdut locul de muncă, în doar câteva săptămâni.

Cifrele oficiale publicate de Oficiul Național de Statistică arată că doar în luna aprilie s-au înregistrat peste 850.000 de cereri de ajutor de șomaj, numărul total trecând de două milioane.

Sistemul Britanic de Asistență Socială oferă și așa-numitul „ajutor universal”, de care pot beneficia cei care au venituri prea mici pentru un trai decent sau cei care, din varii motive, nu pot să lucreze – și numărul solicitanților de „ajutor universal” a explodat.

Cei mai afectați de criza economică sunt tinerii. Una din trei persoane între 18 și 24 de ani fie și-a pierdut slujba, fie câștigă mai puțin din cauza crizei cauzate de coronavirus.
Oficiul Național de Statistică estimează că, pentru a doilea trimestru din aprilie până în iunie, când economia a fost aproape oprită vreme de două luni, situația economică se va deteriora progresiv, iar rata șomajului ar putea ajunge la 10%, o cifră nemaivăzută de la începutul anilor 1990.

Marea Britanie se află deja în recesiune. Analiștii economici spun că urmează mama tuturor recesiunilor economice, după ce Banca Națională a Angliei a prognozat cea mai severă criză economică din ultimii 300 de ani.
Citeşte întreaga ştire:https://www.forbes.ro/rata-somajului-marea-britanie-se-apropie-de-10-situatie-asemanatoare-cu-cea-de-la-inceputul-anilor-90-165952