Excepționalul pianist Daniel Ciobanu, în concert la Londra

După ce, în 3 mai anul acesta, pianistul Daniel Ciobanu a concertat cu un mare succes de public în cadrul popularei Serii a „Concertelor Enescu” organizate de ICR Londra, în 25 octombrie, îndrăgitul muzician revine în capitala britanică pentru un recital la St John’s Smith Square, prestigioasă scenă concertistică din apropierea Palatului Westminster.

Evenimentul, care survine la numai câteva zile de la un debut new-yorkez fulminant la Carnegie Hall, este organizat la inițiativa Concursului Internațional de Pian „Arthur Rubinstein” din Tel Aviv, cu susținerea Institutului Cultural Român. Câştigător al Premiului al II-lea şi Premiului publicului la această exigentă competiție internațională, Daniel Ciobanu se află în acest moment într-un turneu extensiv în mai multe capitale culturale ale lumii.

Pianistul, care își descrie muzica ca fiind „un cocktail de muzică clasică cât se poate de serioasă combinată cu jerbele şi artificiile repertoriului pentru pian”, aduce în fața publicului britanic un program din care fac parte „Carillon nocturne” din Pièces impromptues de George Enescu şi „Tablouri într-o expoziţie” şi vestita suită pentru pian în 10 părţi a lui Modest Mussorgsky, alături de compoziţii semnate de Scriabin, Stravinski şi Prokofiev.

Cu o înfățișare de idol pop, o sensibilitate de bard romantic și o abilitate tehnică ieșită din comun, Daniel Ciobanu se află la începutul unei cariere care se anunță cu totul remarcabilă. Descris de criticii muzicali din lumea întreagă ca „senzațional”, „diabolic”, „de neuitat” sau ca un nume care „trebuie anunțat oriunde cu surle şi trâmbițe”, tânărul pianist român este absolvent al Conservatorului Regal din Scoția şi laureat al mai multor concursuri prestigioase.
Acest articol a fost preluat de pe www.cotidianul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *