Factorii ce accelerează agravarea stării de sănătate la pacienții infectați cu COVID-19

Pe măsură ce se fac tot mai multe teste, cercetătorii încep să determine care sunt principalii factori ce duc la agravarea stării de sănătate într-un ritm mai rapid pentru pacienţii infectați cu noul coronavirus.

“Este o boală pe care o descoperim pe măsură ce trece timpul” a transmis profesorul Gilles Pialoux, şeful departamentului de boli infecţioase de la spitalul Tenon din Paris.

Potrivit unui studiu postat de BFM TV, printre principalii factori ce duc la agravarea întru-un ritm accelerat a stării de sănătate pentru pacienții infectați cu COVID-19 se numără:

Obezitatea

„Riscul de a fi intubat este dublu – după ajustarea în funcţie de vârstă şi sex – pentru pacienţii care au obezitate severă”, transmite profesorul RMC Olivier Ziegler, endocrinolog şi nutriţionist.

Primele date din registrul naţional publicat de Le Monde, arată că 83% dintre pacienţii cu coronavirus în terapie intensivă sunt supraponderali.
Citeşte întreaga ştire:https://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/factorii-ce-acelereaza-agravarea-starii-de-sananate-la-pacientii-infectati-cu-covid-19.html