Fotografia anului în Spania: o româncă în genunchi, mulţumindu-le medicilor care i-au salvat fiul

Asociaţia Jurnaliştilor din provincia spaniolă Navarra a nunţat câşitgătorii premiilor Toldeo, iar fotografia anului este cea a unei românce stând în genunchi în faţa medicilor care i-au salvat fiul bolnav de COVID-19 după ce acesta a stat două luni la terapie intensivă.
Fotografia a fost realizată de către Iñaki Porto Villanuev Pentru imaginea surprinsă în iunie, când Simona, mama tânărului român de 28 de ani Denis Cîrpaci, a îngenuncheat în faţa personalului medical de la Clinica San Miguel din Pamplona, Iñaki a luat premiul Teobaldo pentru fotografie, scrie publicaţia Navarra Capital.
Simona, îngenuncheată, cu mâinile încleştate pe piept şi cu capul lăsat în jos, şi-a arătat astfel recunoştinţa pentru cei care, după 60 de zile la Terapie Intensivă, i-au salvat fiul bolnav de COVID. Medicul Txuma Urtasun, care are încă acea imagine înregistrată în minte, a recunoscut că „plângeam cu toţii”.
Simona n-a ştiut să-şi arate altfel dragostea pentru salvatori, a mai spus medicul, iar gestul ei a fost cel mai emoţionant cu putinţă. Denis a împlinit 29 de ani când era la Terapie Intensivă, în comă Denis Cîrpaci locuieşte de aproape 20 de ani în Spania şi zile întregi a fost cel mai tânăr pacient cu coronavirus internat la terapie intensivă în Navarra.
Txuma Urtasun, şeful Serviciului de terapie intensivă de la Clinica San Miguel, îşi aminteşte momentul care l-a mişcat cel mai mult. Când îl intuba pe Denis, telefonul mobil al acestuia a sunat în camera UCI unde era internat/ Pe ecran, îşi aminteşte Urtasun, a apărut o fotografie a tânărului lângă nişte copii: ”Când am văzut acea fotografie, am ştiut că trebuie să-l salvăm”.

Citeşte întreaga ştire: https://adevarul.ro/international/europa/fotografia-anului-spania-romanca-genunchi-multumindu-le-medicilor-i-au-salvat-fiul-1_5f9f24835163ec42716f3ce0/index.html