Franta incepe relaxarea carantinei. Macron: „Primele vaccinari, la sfarsit de decembrie sau inceput de ianuarie”

Guvernul francez intentioneaza sa ridice masurile de izolare si sa permita deplasarile incepand de pe 15 decembrie, cu putin timp inaintea sarbatorilor de sfarsit de an, a afirmat marti presedintele Emmanuel Macron, anuntand o prima relaxare odata cu redeschiderea sambata a unor magazine inchise in urma cu o luna, transmite AFP.

Toate magazinele mici, cum sunt librariile sau florariile, se vor putea redeschide de sambata, cu un program pana la ora 21.00. In schimb, barurile, restaurantele, salile de sport si discotecile vor ramane inchise, a precizat Macron intr-o interventie televizata consacrata lockdown-ului decis pentru aducerea sub control a epidemiei de COVID-19.

Cu acelasi prilej, presedintele a declarat ca primele vaccinuri anti-COVID-19 le vor fi propuse „celor mai fragili”, fara a fi obligatorii, inca de la sfarsitul lui decembrie sau inceput de ianuarie.

Subliniind ca anumite vaccinuri ar urma sa fie „disponibile inca de la sfarsitul lui decembrie”, Macron a afirmat ca primele „ar putea fi administrate imediat dupa validarea de catre autoritatile sanitare competente” si ca va urma „o campanie de vaccinare masiva”, fara insa ca vaccinarea sa fie facuta obligatorie.
Citeşte întreaga ştire:https://ziare.com/europa/franta/franta-incepe-relaxarea-carantinei-macron-primele-vaccinari-la-sfarsit-de-decembrie-sau-inceput-de-ianuarie-1646214