TikTok angajează peste 200 de persoane în Irlanda

TikTok angajează peste 200 de persoane în Irlanda în următoarele trei luni. Compania se așteaptă ca până în ianuarie să ajungă la circa 1.100 de angajați.
Filiala din Dublin a fost deschisă la începutul anului 2000, cu scopul de a revizui și modera conținutul care este distribuit pe platformă.
Dacă la înființarea biroului din Irlanda erau mai puțin de 20 de angajați, acum sunt aproape 600 de persoane care lucrează la sediul TikTok din Dublin. Mulți dintre angajații TikTok sunt foști moderatori de conținut Facebook, care s-au alăturat agențiilor de externalizare precum CPL și Accenture.

Recent, TikTok a înființat o echipă ce se va ocupa cu protecția și confidențialitatea datelor și s-a angajat să construiască un centru de date de 420 milioane de euro în Irlanda până în 2022.

„Astăzi, peste 100 de milioane de oameni din Europa sunt activi pe TikTok în fiecare lună și vrem să ne asigurăm că, pe măsură ce această comunitate continuă să crească, facem tot ce putem pentru a păstra TikTok un spațiu sigur”, a spus Cormac Keenan, reprezentant TikTok, potrivit CNBC.

În Europa, TikTok are peste 2.000 de angajați, majoritatea fiind în Dublin și Londra. Cel mai mare birou TikTok din lume se află în Los Angeles, California. Cu toate acestea, viitorul companiei în SUA a fost incert în ultimele luni, după ce președintele Donald Trump a declarat pe 14 august că aplicația va fi interzisă în America.

La nivel global, TikTok are peste 10.000 de angajați.
Citeşte întreaga ştire:https://www.forbes.ro/tiktok-angajeaza-peste-200-de-persoane-irlanda-193813