Franţa prelungeşte starea de urgenţă sanitară până la 24 iulie. Ridicarea la 23 mai ar fi prematură Guvernul francez a decis sâmbătă prelungirea cu două luni, până la 24 iulie, a stării de urgenţă sanitară în vigoare pentru a lupta împotriva epidemiei de COVID-19, conform ministrului sănătăţii, Olivier Véran, citat de AFP.

Guvernul francez a decis sâmbătă prelungirea cu două luni, până la 24 iulie, a stării de urgenţă sanitară în vigoare pentru a lupta împotriva epidemiei de COVID-19, conform ministrului sănătăţii, Olivier Véran, citat de AFP.
Starea de urgenţă sanitară este prelungită deoarece ridicarea sa la 23 mai „ar fi prematură”, „riscurile de revenire a epidemiei” fiind „dovedite în cazul întreruperii bruşte a măsurile în vigoare”, se arată în proiectul de lege examinat sâmbătă în consiliul de miniştri şi care ar urma să fie înaintat începând de luni Parlamentului. Propunerea guvernului urmăreşte „consolidarea cadrului juridic” şi „extinderea sa” pentru „a integra provocările relaxării măsurilor de izolare”, care ar urma să fie aplicată de la 11 mai, a spus ministrul sănătăţii, Olivier Véran, conform Agerpres. Textul precizează în special condiţiile de carantină pentru persoanele care vin în Franţa şi care sunt infectate cu virusul. Proiectul de lege mai prevede introducerea unui „sistem de informare” privind persoanele bolnave şi anturajul lor pentru o perioadă maximă de un an. „Miza următoarelor luni va fi să învăţăm să trăim cu virusul”, a declarat şi ministrul de interne, Christophe Castaner. Starea de urgenţă a fost introdusă în Franţa pe 24 martie, oferind guvernului puterea de a limita libertatea de circulație a persoanelor, de a închide unele categorii de afaceri și de a rechiziționa bunuri și servicii necesare pentru combaterea crizei. Noul coronavirus a făcut 24.594 de morţi în Franţa, conform ultimului bilanţ oficial comunicat vineri seara.
Citeşte întreaga ştire: https://www.libertatea.ro/stiri/franta-prelungeste-starea-de-urgenta-pana-la-24-iulie-ridicarea-la-23-mai-ar-fi-prematura-2980235