Irlanda a prelungit măsurile de izolare până pe 18 mai. Când și cum este pregătită revenirea la normalitate

Măsurile de izolare se prelungesc până pe 18 mai, în Irlanda. Premierul a declarat că există un plan de revenire în cinci etape.
Premierul irlandez Leo Varadkar a anunţat, vineri, că măsurile de izolare şi distanţare socială din cauza pandemiei de coronavirus vor fi extinse până la 18 mai, relatează News.ro. „Planul nostru este să redeschidem ţara în cinci etape, la distanţă de câte trei săptămâni, începând din 18 mai, iar, dacă lucrurile merg bine, etapa a cincea va începe la 10 august”, a declarat Varadkar.
„Putem trece de la o etapă la alta doar dacă virusul este sub control”, a adăugat Varadkar, avertizând că „va fi nevoie de timp pentru ca vieţile noastre să revină la normal, la o nouă normalitate”. În prima etapă vor fi permise adunări de câte patru persoane, se vor deschide anumite afaceri şi centre de sport în aer liber. Premierul a anunţat că şcolile şi universităţile se vor deschide în septembrie şi octombrie. În Irlanda s-au înregistrat 1.265 de decese, iar 20,800 au fost testate pozitiv. Măsurile de izolare au fost impuse la 27 martie.
Citeşte întreaga ştire: https://www.libertatea.ro/stiri/irlanda-a-prelungit-masurile-de-izolare-pana-pe-18-mai-2979730