Germania strică cheful de vacanțe al europenilor. Avertisment pragmatic de la Berlin

Europenii nu ar trebui să se grăbească cu redeschiderea destinațiilor turistice, pentru a evita astfel riscul apariției unor focare de infecție, a declarat duminică în Bild ministrul de externe al Germaniei.

”O cursă europeană în care țările se vor lupta pentru a vedea cine va permite turismul mai întâi ar duce la riscuri inacceptabile”, a declarat duminică șeful diplomației germane Heiko Maas pentru cotidianul Bild, citat de Reuters. Maas a făcut referire la exemplul stațiunii turistice austriece Ischgl.
Am văzut deja ce poate face un focar de infecție dintr-o populară stațiune turistică în țările de origine ale vizitatorilor. Acest lucru nu trebuie să se repete.

Sute de turiști din țări precum Germania, Norvegia sau Islanda s-au îmbolnăvit în stațiunea de schi Ischgl, din Alpii austrieci. Se presupune că oamenii s-au infectat la petrecerile care aveau loc în fiecare seară în stațiune. Autoritățile locale au fost învinuite că au răspuns cu întârziere crizei sanitare. Experții spun că cel mai probabil virusul s-a răspândit timp de o lună printre oamenii care au participat la petrecerile ce au avut loc în barurile și cluburile din Ischgl, până când stațiunea a intrat în carantină, pe 13 martie. Între timp, oficialii austrieci au ridicat restricțiile impuse în Ischgl și în alte două stațiuni de schi. Iar Viena a sugerat că turismul ar putea fi redeschis inițial pentru vizitatorii germani. Criterii comune Soluția lui Heiko Maas este ca Europa să cadă de acord asupra unor criterii comune pentru reluarea libertății de circulație în UE, ”cât mai repede posibil, dar în același timp în mod responsabil”.
Citeşte întreaga ştire:https://www.libertatea.ro/stiri/cand-putem-merge-vacanta-2971148