Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord, ar fi în stare critică.

Kim Jong-Un, liderul Correi de Nord ar fi în stare extrem de gravă după o intervenție chirurgicală cardiacă, anunță surse citate de presa japoneză, însă informația nu poate fi confirmată și din alte surse.
Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord, ar fi în stare critică. Decizia luată de China
Potrivit unor surse citate de publicaţia niponă Shukan Gendai, Kim Jong-Un, în vârstă de 36 de ani, este în ”stare vegetativă„, dar informația nu poate fi confirmată din alte surse.

De altfel, China a trimis o echipă de experți medicali în Coreea de Nord, pentru a-i face o consultație lui Kim Jong-Un, pe fondul unor informaţii neconfirmate despre starea de sănătate a liderului nord-coreean.
Cine este Kim-Jong-Un
Kim Jong-Un s-a născut la data de 8 ianuarie 1984, în Phenian, Coreea de Nord și este liderul suprem al Coreei de Nord.

Acesta este al treilea copil al lui Kim Jong-il și al soției sale Ko Young-hee. El a fost numit de către instituțiile politice din Coreea de Nord drept noul conducător al revoluției. Din septembrie 2010, acesta este general cu patru stele.

Conform unor surse, Kim-Jong-Un, sub numele de Chol-pak sau Pak-chol, ar fi urmat o școală privată cu limba de predare engleză din Elveția, la Gümligen lângă Berna între 1993 și 1998. De altfel, foștii colegi l-au descris ca fiind un elev timid, sârguincios, cu note foarte bune și care se înțelegea bine cu ceilalți elevi. Era și iubitor de baschet. Avea grijă de el un student mai în vârstă, despre care se crede că ar fi fost bodyguardul lui.

Ulterior, între 1998 și 2000, se pare că a urmat școala publică „Liebefeld Steinhölzli” din Köniz, de lângă Berna, fiind înregistrat sub numele de Pak-un sau Un-pak, ca fiu al unui angajat al ambasadei Coreei de Nord. Astfel că, ambasadorul Coreei de Nord în Elveția, Ri Tcheul, avea relații strânse cu el și îi era mentor.
Citeşte întreaga ştire:https://playtech.ro/stiri/kim-jong-un-liderul-coreei-de-nord-ar-fi-in-stare-critica-decizia-luata-de-china-114486