Germania. Un român, căutat cu mandat de arestare, se plimba cu mașina pe autostradă. A fost săltat, imediat, de polițiști

În dimineața zilei de joi, la 12:10, în timpul unui control de rutină, pe autostrada A 40, poliția federală a oprit un automobil BMW, seria 3, înmatriculat în Steinfurt.
La volan se afla un român, în vârstă de 27 de ani. Polițiștii l-au verificat pe șofer în baza de date și au descoperit că acesta fusese dat în căutare, deoarece pe numele românului fusese emis, de către procurorul din Lübeck, un mandat de arestare pentru fraudă.

Bărbatul a fost arestat imediat și dus la secția de poliție federală Kempen. După ce toate formalitățile poliției au fost finalizate, ofițerii l-au dus pe român la închisoarea Moers, unde va rămâne 120 de zile, deoarece nu a putut plăti o amendă de 1200 de euro, scrie presseportal.de.

Reamintim că, recent, tot în timpul unui control de lângă Memmingen, un tânăr șofer român, de 23 de ani, a prezentat polițiștilor un permis de conducere românesc, pe care ofițerii l-au descoperit rapid că era fals. În timpul unui control în apropierea aeroportului din Allgäu, ofițerii de la inspecția poliției de frontieră din Lindau au oprit, sâmbătă după-amiază, un automobil înmatriculat în Polonia.

Șoferul, un cetățean român, în vârstă de 23 de ani, le-a prezentat agenților de poliție un permis de conducere românesc. La o inspecție atentă a permisului de conducere, ofițerii au descoperit că acesta fals. Luat la întrebări, tânărul român le-a spus agenților că a obținut permisul de conducere de la o școală auto online și că l-a primit prin poștă, relatează allgaeuhit.de. Acum el trebuie să răspundă pentru falsificarea documentelor oficiale și pentru conducerea fără permis. Ulterior, la ordinul procurorului public din Memmingen, românul a fost nevoit să depună o sumă de patru cifre ca și garanție, iar polițiștii i-au interzis să continue călătoria în calitate de conducător auto.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiridiaspora.ro/germania-un-roman-cautat-cu-mandat-de-arestare-se-plimba-cu-masina-pe-autostrada-a-fost-saltat-imediat-de-politisti_473250.html