GRUP INFRACȚIONAL. Români arestați în Irlanda, după ce au luat fraudulos ajutoare sociale pentru COVID-19

Un grup infracțional foarte bine organizat a fost depistat în Irlanda că făcea cereri frauduloase pentru a primi ajutoare sociale pentru Covid-19.

Ei au fost prinși în urma unor raiduri ale ofițerilor din cadrul Biroului pentru infracțiuni economice a Gărzii Naționale. În urma a două percheziții, de joi dimineață, în zona Castlerock din Dublin, ofițerii au arestat doi români cu vârsta de aproximativ 30 de ani, scriu jurnaliștii de la extra.ie.
Cei doi sunt membri ai unui grup de români care operează la nivel interbațional, suspectați de furtul a peste 20 de milioane de euro, ca parte a unei înșelătorii Airbnb.
Ofițerii specialiști în fraude economice au estimat că acest grup a spălat aproximativ milioane de euro prin conturi din bănci irlandeze.

Departamentul pentru Protecție Socială a fost de aseemena implicat în raiduri, iar oficțeri au ridicat 10.000 de euro cash în timpul cercetărilor.

Garda Națională irlandeză a găsit dovezi că șase persoane primeau ajutoare de șomaj pentru Covid-19 la care nu aveau dreptul.
Citeşte întreaga ştire:https://www.gandul.ro/international/grup-infractional-romani-arestati-in-irlanda-dupa-ce-au-luat-fraudulos-ajutoare-sociale-pentru-covid-19-19434604