Închisoare pe viață pentru adolescentul care a ucis un om al străzii român, în Dublin

Un adolescent de 17 ani, găsit vinovat pentru uciderea unui om al străzii român în 2018, a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Dublin, Irlanda. El și-a recunoscut fapta la începutul acestui an. Trupul neînsufleţit al românului ucis cu bestialitate a fost găsit la marginea unui drum din oraș.

Adolescentul, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, tocmai din cauza vârstei, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că l-a omorât în bătaie pe Claudiu Robu, de 39 de ani, un român cunoscut în capitala Irlandei drept om al străzii. Magistraţii au stabilit că nu-i pot acorda îngăduinţă adolescentului, deşi avocații acestuia au dat vina pe seama mediului în care tânărul a crescut, potrivit observatornews.ro.

Chiar dacă a primit închisoare pe viață, se pare că minorul poate ataca decizia, după un anumit timp. Pentru că şi-a recunoscut fapta, adolescentul ar putea petrece doar opt ani în închisoare. Şi, pentru că a stat deja mai multe luni în arest preventiv, asta ar putea însemna că adolescentul poate să ceară să fie eliberat condiţionat spre sfârşitul anului 2028.
Citeşte întreaga ştire:https://www.click.ro/news/lume/inchisoare-pe-viata-pentru-adolescentul-care-ucis-un-om-al-strazii-roman-dublin