Infractor român periculos, condamnat în Italia pentru viol, adus în ţară pentru executarea pedepsei .

Un infractor român foarte periculos, condamnat în Italia la ani grei de închisoare pentru viol, a cerut să fie adus în România pentru executarea pedepsei.
Suli Damian Dănuţ are 39 de ani şi trebuie să stea după gratii o perioadă de 7 ani şi 6 luni de închisoare. Bărbatul a violat în noiembrie 2018 o italiancă de 54 de ani, care lucra că îngrijitoare în capitală Italiei. Fapta de viol a avut loc lângă Palatul Viminale de la Roma, care este sediul Ministerului de Interne italian. În 22 aprilie 2021, Curtea de Apel Albă Iulia a admis cererea Parchetului şi a dispus executarea pedepsei în România. Instanţa a scăzut 180 de zile reprezentând perioada cât a stat închis în Italia.
”Dispune executarea de către numitul Suli Damian Dănuţ, a pedepsei principale 7 ani şi 6 luni închisoare într-un Penitenciar din România. Dispune transferarea persoanei condamnate Suli Damian Dănuţ într-un penitenciar din România, în vederea continuării executării pedepsei. Scade din pedeapsa principala rezultanta 180 de zile, considerate că fiind executate, precum şi durata efectiv executată, începând din 15.09.2018 până la zi”, se precizează în minuta hotărârii instanţei din Alba Iulia.
Victima violului a spus că bărbatul, despre care ştia că este nord-african, o rugase să ia cină împreună. Acesta s-a autoinvitat pe motiv că i-ar fi fost foame, iar femeii i s-a făcut milă de el. După cină pe care a plătit-o femeia, cei doi au mai rămas în interiorul localului servind băuturi alcoolice şi stand de vorba până la ora închiderii.
Femeia a declarat că, odată ieşiţi afară, au mai stat de vorba puţîn, după care, brusc, agresorul, a împins-o deasupra unei mese şi a violat-o.
”Masa era ascunsă sub o umbrela mare iar în jur nu era nimeni la ora aceea. Restaurantul se închisese, nu mai era nimeni care să mă ajute. A fost un coşmar, după ce m-a violat mi-a furat şi cei 70 de euro pe care îi mai aveam la mine. Nu m-am putut elibera, mă strângea puternic de mâini, eram pietrificată de spaima, probabil că am şi leşinat”, a declarat anchetatorilor femeia italiancă.
Citeste mai mult:https://adevarul.ro/locale/alba-iulia/infractor-roman-periculos-condamnat-italia-viol-adus-tara-executarea-pedepsei-video-1_6085451d5163ec427159b7cb/index.html