Anul acesta, 270.000 de români vor merge să muncească în Germania. Ce măsuri pregătește Ministerul Muncii

Aproximativ 270.000 de români vor merge să muncească anul acesta în Germania, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan.
Ministerul vrea să se asigure că pentru fiecare dintre aceştia există ”garanţia că drepturile le vor fi respectate şi că vor avea condiţii de muncă adecvate”, potrivit sursei citate.

„Se estimează că, anul acesta, în jur de 270 000 de lucrători din România vor merge să muncească în Germania. Suntem preocupaţi să oferim pentru fiecare dintre aceştia garanţia că drepturile le vor fi respectate şi că vor avea condiţii de muncă adecvate. Acesta a fost subiectul discuţiei pe care am purtat-o ieri cu Ministrul Muncii din Germania, dl. Hubertus Heil. Cu această ocazie, i-am prezentat ministrului german paşii pe care i-am făcut până acum pentru a ne asigura că românii care pleacă să lucreze în Germania sunt bine informaţi, prin campania pe care am derulat-o până acum prin instituţiile care ţin de Ministerul Muncii, dar şi cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne şi al Ministerului Transporturilor”, a menţionat Turcan.

Ministrul de resort a adăugat că modificările legislative care au în vedere protejarea românilor care merg la muncă în străinătate vor fi incluse într-un act normativ ce urmează să fie adoptat în şedinţa de Guvern, de săptămâna viitoare.

„Apreciez în mod deosebit deschiderea pe care a arătat-o omologul meu şi eforturile pe care partea germană le-a făcut în ultima perioadă pentru a corecta vulnerabilităţile care au existat în trecut în relaţia cu lucrătorii români. Partea germană a operat deja modificări legislative, prin adoptarea Actului privind inspecţia în domeniul sănătăţii şi securităţii la locul de muncă. Astfel, în industria cărnii au fost eliminate subcontractarea şi folosirea agenţilor de muncă temporară. De asemenea, a crescut numărul inspecţiilor în domeniul sănătăţii şi securităţii la locul de muncă”, a punctat ministrul Muncii.
De asemenea, Turcan a susţinut că, în perioada următoare, sunt luate în calcul şi alte prevederi importante în ceea ce priveşte asigurările de sănătate ale lucrătorilor, precum şi măsuri suplimentare de protecţie.
Citeste mai mult:https://alba24.ro/anul-acesta-270-000-de-romani-vor-merge-sa-munceasca-in-germania-ce-masuri-pregateste-ministerul-muncii-843770.html