Întreaga regiune din zona abatorului din Germania, cu sute de români infectați, intră în carantină. În zonă sunt 365.000 de locuitori

O întreagă regiune din zona abatorului din Germania, unde printre cei infectați sunt și sute de români, este plasată în carantină din cauza coronavirusului.

Este o decizie fără precedent de la ridicarea restricțiilor.

Este vorba despre zona din jurul abatorului unde e activ cel mai mare focar de coronavirus din Europa.

Decizia a fost anunțată în urmă cu puțin timp de premierului landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, unde este această regiune. Aici, cel mai recent bilanț arată 1.553 de bolnavi în rândul angajaților. Aproximativ 650 dintre ei sunt români.

Marea temere este legată de faptul că bilanțul infectărilor ar putea fi mult mai mare dacă ar fi incluse și familiile angajaților respectivi.

Carantina vizează, așadar, 365.000 de locuitori, câți sunt în zona respectivă.

Măsura este luată cel puțin până la finalul lunii, cu posibilitatea de extindere.

Probabilitatea ca zona să fie plasată în carantină a fost luată în discuție la finalul săptămânii trecute, dar a fost amânată. Duminică, în urma întâlnirii celulei de criză, premierul landului Armin Laschet a decis să trimită echipe mobile de testare pentru locuitorii din regiunea abatorului.

El spunea că este risc enorm de contagiune, dar că a decis să nu instituie carantina pentru orașele unde locuiesc acum angajații abatorului.

Armin Laschet făcea apel către angajații străini de la abator, să nu părăsească țara, să aibă răbdare să fie testați și le-a dat asigurări că vor primi cel mai bune tratament în spitalele din Germania. Apelul venea după ce 17 români au fugit din carantină.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/externe/intreaga-regiune-din-zona-abatorului-din-germania-cu-sute-de-romani-infectati-intra-in-carantina-in-zona-sunt-365-000-de-locuitori-1327395