Alarmă coronavirus într-un oraș din Italia, mai multe blocuri cu români și bulgari au fost declarate în carantină

În urma apariției unui focar de coronavirus la Mondragone, în provincia Caserta (Campania), cinci blocuri cu aproximativ 700 de locatari, majoritatea români și bulgari, au fost înconjurate de militari care, împreună cu asistenții socio-sanitari, sunt singurii care pot intra și ieși din edificiile respective.

În blocurile numite „Palazzi Cirio” dintr-un parc de locuințe, a fost depistat în urmă cu două zile un focar de Covid-19 care a implicat mai mulți membri ai comunității bulgare prezente în zonă. Au fost efectuate aproximativ 582 de teste, dintre care 25 au fost pozitive. Printre cei 25 este și un cetățean italian.

Între timp, autoritățile au decis carantinarea întregii zone, care presupune închiderea a cinci clădiri (blocurile Drago, AG, Roma, Nuovo Messico e California) ce adăpostesc aproximativ 700 oameni, majoritatea români și bulgari, precizează site-ul minformo. Alte 63 de teste vor trebui să fie examinate în orele următoare.

În provincia Caserta s-a instaurat o panică generală după ce unele persoane au părăsit pe ascuns zona. Poliția, carabinierii și militarii nu reușesc să controleze toate căile de acces în parcul de locuințe. De ieri seară voluntari ai echipelor de protecție civilă din Mondragone, Castel Volturno și Cellole s-au implicat în acțiunile necesare respectării măsurilor de prevenire luate de autorități.
Nu este exclusă o campanie de testare a întregii populații din orașul Mondragone. Deocamdată, obligația de a purta masca de protecție și în aer liber a fost restabilită.
Citeşte întreaga ştire:https://www.rotalianul.com/alarma-coronavirus-intr-un-oras-din-italiei-mai-multe-blocuri-cu-romani-si-bulgari-au-fost-declarate-in-carantina/