Israelul se pregătește pentru „al doilea val” al pandemiei

Guvernul israelian a anunţat duminică lansarea unei prime linii de producţie pentru fabricarea a două milioane de măşti pentru a se pregăti pentru un „al doilea val” de îmbolnăviri cu noul coronavirus, relatează Agerpres, care citează AFP.
Ţara, cu nouă milioane de locuitori, a înregistrat oficial peste 17.700 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, dintre care 290 de decese, prezentând astfel un raport al deceselor scăzut comparativ cu ţări din Europa şi America.

Însă, în ultimele zile, odată cu ridicarea măsurilor de restricţie, peste o sută de şcoli s-au închis, după ce sute de elevi şi profesori au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Peste 17.000 de persoane se află de asemenea în carantină după ce au intrat în contact cu persoane contaminate, potrivit Ministerului Educaţiei.

„Ne pregătim pentru un al doilea val (…) şi vrem să nu mai depindem de factori externi şi vrem să contribuim la economia israeliană”, a declarat duminică ministrul apărării Benny Gantz, într-un comunicat, anunţând o „primă linie” de producţie naţională de măşti N95, care oferă o protecţie similară celor de tip FFP2.

Fabrica care produce aceste măşti se află în micul oraş Sderot, situat în apropierea frontierei cu Fâşia Gaza, şi produce măştile cu ajutorul unor utilaje importate din China de Ministerul Apărării israelian.
„Utilajele pe care le-am primit vor face posibilă producerea a aproximativ două milioane de măşti” şi „distribuirea săptămânile viitoare de măşti N95 echipelor medicale”, a declarat Daniel Lev Israeli, directorul companiei Sion Medical, care produce aceste măşti.

Israelul a fost una dintre primele țări ale lumii care și-a închis granițele din cauza pandemiei de cornavirus, încă din 12 martie. Ca efect, țara are un impact mai redus de decese și îmbolnăviri și chiar dacă a stat închisă, țara și-a deschis turismul intern pe 3 mai, în mici pensiuni bed& breakfast.

În Israel sunt așteptați circa jumătate dintre cei 4,5 milioane de turiști care au vizitat țara în 2019.
Citeşte întreaga ştire:https://evz.ro/israelul-se-pregateste-pentru-al-doilea-val-al-pandemiei.html