O fermă din Germania la care lucrează 150 de români a intrat în insolvenţă. Ce se întâmplă cu salariile angajaților

O fermă din localitatea Hoyerhagen, în nord-vestul Germaniei, la care lucrează aproximativ 150 de români, a intrat în insolvenţă, însă angajații își vor primi salariile cuvenite, anunță Ministerul de Externe, care a luat cunoștință despre situație prin intermediul Ambasadei României la Berlin.
Angajatorul muncitorilor români a dat asigurări că situaţia „nu va afecta plata drepturilor salariale datorate lucrătorilor, existând fonduri suficiente pentru acest scop”, informează vineri Ministerul Afacerilor Externe într-un de presă. Activitatea fermei va continua până la încheierea sezonului.

Până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români în legătură cu această situaţie. MAE reaminteşte că Ambasada României la Berlin s-a autosesizat cu privire la situaţia de la ferma din Hoyerhagen, în urma semnalărilor din mass-media.

Un diplomat din cadrul Ambasadei României la Berlin a mers la fermă pe 13 mai, iar „în conformitate cu cele observate la faţa locului, toate măsurile de securitate sanitar-medicală au fost adoptate sub coordonarea Autorităţii locale pentru Sănătate, fiind întreprinse eforturi pentru respectarea precauţiilor epidemiologice necesare în contextul pandemiei de COVID-19”, explică MAE.

Din dialogul reprezentantului misiunii cu cetăţenii români care îşi desfăşurau activitatea în cadrul fermei a rezultat faptul că majoritatea sunt mulţumiţi de condiţiile de muncă şi de nivelul de plată pentru activitatea prestată.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Berlin, tratează astfel de semnalări cu toată responsabilitatea şi păstrează legătura cu autorităţile germane competente şi cu reprezentanţii companiei în cauză, fiind pregătit să acorde asistenţa consulară necesară, în limita competenţelor legale şi cu respectarea măsurilor adoptate în contextul pandemiei de COVID-19”, transmite MAE.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/o-ferma-din-germania-la-care-lucreaza-150-de-romani-a-intrat-in-insolventa-ce-se-intampla-cu-salariile-angajatilor-1318635