MAE: Persoana care a tradus greșit condițiile de intrare în Grecia a fost dată afară

ACTUALIZARE 12:50: Ministerul de Externe anunță că „dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena” a fost indusă greșit ideea că toți cetățenii care vor intra în Grecia vor fi testați. MAE precizează că traducătorul a fost dat afară.

„În contextul informațiilor anunțate de MAE în cursul zilei de ieri cu privire la modificarea condițiilor de intrare în Grecia, MAE precizează că, dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena a normelor publicate în Monitorul Oficial elen, nu a fost inclusă mențiunea testării conform unui algoritm stabilit de către autoritățile elene la trecerea frontierei, inducându-se ideea greșită că toți cetățenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuși testării.

În acest context, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus încetarea raporturilor de muncă cu traducătorul de pe plan local care a efectuat traducerea, precum și cercetarea disciplinară și sancționarea responsabililor din cadrul misiunii diplomatice care trebuiau să valideze aceste informații”.

Știrea inițială.

Confuzia generată miercuri seara, privind testarea obligatorie a tuturor persoanelor care intră în Grecia, a fost din cauza unei greșeli de traducere transmisă de Ambasada României din Atena către MAE, susțin surse din minister, pentru Digi24.ro.

În urma acestei comunicări, purtătorul de cuvând al MAE a declarat, la Digi24, că toți românii, indiferent dacă sunt vaccinați, vor fi testați obligatoriu la intrarea în Grecia. Joi dimineață, Ambasada Greciei la București a transmis că nu s-au schimbat condițiile de intare în țară, iar testarea este aleatorie.

Urmează ca MAE să transmită o comunicare oficială, după ce inclusiv pe pagina de internet a ministerului a apărut informația greșită potrivit căreia toate persoanele care intră în Grecia sunt testate obligatoriu.

MAE a transmis cetățenilor români o atenționare prin care îi informa pe aceștia că la toate punctele de frontieră a fost introdusă obligativitatea testării a persoanelor care intră pe teritoriu elen. La solicitarea Digi24, Ambasada Greciei la București a comunicat că regulile de intrare în Grecia nu s-au modificat.

Purătoarea de cuvânt a MAE a anunțat miercuri seară că Grecia impune noi reguli pentru turiștii care vor să intre pe teritoriul elen, iar toți cei care intră în țară pe cale terestră urmează să fie testați la Covid-19, indiferent dacă au fost vaccinați sau au trecut prin boală, iar cei care au un rezultat pozitiv vor sta în carantină 10 zile dacă nu sunt vaccinați și 7 dacă sunt vaccinați.

„Testarea la punctele de trecere a graniței se va face aleatoriu, ca până acum”, au precizat reprezentanții Ambasadei Greciei pentru Digi24.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/externe/surse-confuzia-privind-testarea-celor-care-intra-in-grecia-din-cauza-unei-traduceri-gresite-transmisa-de-ambasada-romaniei-din-atena-1581715