„Mai multe măști, mai puțin alcool și petreceri mai mici”

Cancelara Merkel a anunțat că numărul participanților la petreceri private va fi limitat în regiunile cu multe infecții noi, iar persoanele care dau date de contact false în localuri vor fi amendate.
Șefa executivului de la Berlin și premierii celor 16 landuri federale au căzut de acord asupra unui model de limitare al numărului participanților la petreceri pentru a combate răspândirea tot mai rapidă a noului coronavirus în această toamnă. În districtele administrative cu o incidență de peste 35 de infecții noi în decurs de șapte zile la 100.000 de locuitori, nu vor fi permise petreceri în spații publice cu mai mult de 50 de participanți, a declarat Merkel după discuțiile cu premierii de land. În ceea ce privește spațiile private, cum ar fi locuințele, există o „recomandare urgentă” de a limita numărul participanților la o petrecere la maxim 25 de persoane. La o incidență de peste 50 de noi infecții la 100.000 de locuitori în șapte zile, urmează ca numărul maxim să fie limitat la 25 de persoane în spații publice sau închiriate și la 10 în spații private.

Acest model în două etape le permite autorităților „să acționeze la nivel regional, în mod specific”, a spus Merkel. Un nou lockdown pentru întreaga țară trebuie prevenit neapărat, a subliniat șefa executivului de la Berlin.

În plus, cancelara și premierii de land au căzut de acord asupra unei amenzi de minim 50 de euro pentru persoanele care dau date personale false în restaurante și baruri. Au existat multe cazuri în care clienții unor localuri au trecut nume false ca „Donald Duck” în listele de contact, ceea ce a îngreunat munca autorităților sanitare în contextul întreruperii lanțurilor de infecție. În cadrul conferinței de presă de la Berlin, Angela Merkle le-a recomandat angajaților localurilor să verifice, la nevoie, și buletinele clienților.

„Mai multe măști, mai puțin alcool și petreceri mai mici”: Aceasta a fost concluzia noilor reglementări anti-coronavirus stabilite marți, a subliniat premierul Bavariei, Markus Söder.

Sâmbătă, în Germania s-a înregistrat cel mai mare număr de infecții noi în decurs de 24 de ore din aprilie încoace: 2507.
Citeşte întreaga ştire:https://www.dw.com/ro/mai-multe-m%C4%83%C8%99ti-mai-pu%C8%9Bin-alcool-%C8%99i-petreceri-mai-mici/a-55096060