Marea Britanie, Franța și Spania, lovite puternic de COVID-19, dar şi de recesiune

Pandemia de coronavirus a afectat puternic ţările mari la nivel european, precum Marea Britanie, Franţa sau Spania, însă acum este rândul recesiunii să-şi facă simţite efectele, scrie Euronews.
De vineri seara, spaniolii vor trebui să își justifice deplasările în Madrid și în afara Capitalei. Regiunea este cea mai afectată din Spania de al doilea val de COVID-19, iar punerea în aplicare a restricțiilor stabilite de Ministerul Sănătății este obligatorie.

Autoritățile locale vorbesc despre imixtiune în puterile lor şi de o diminuare a prerogativelor lor constituționale, dar între timp premierul Pedro Sánchez a justificat măsurile pe baza „gravității extraordinare” a situației epidemice.

„Nu apreciem procedurile judiciare pe care instituțiile doresc să le deschidă, aș dori să subliniez că ceea ce am spus din primul minut în care a trebuit să gestionăm urgența sanitară provocată de pandemi, este că toate deciziile luate de guvernul spaniol se bazează pe evaluările tehnice ale oamenilor de știință”, a spus șeful guvernului spaniol, potrivit Euronews.
Între timp, în Franța, dacă situația nu se îmbunătățește, luni se vor închide barurile și vor fi interzise reuniunile în zona metropolitană pariziană. Totodată, vor fi închise centrele sportive, măsură care a scos în stradă zeci de profesioniști din industrie. Antrenorii și managerii protestează pentru că declară că nu există focare în centrele sportive.

„De când am redeschis, am pus în aplicare protocoale sanitare foarte riguroase, care au fost respectate de clientela noastră, prin urmare nu există motiv să se închidă sălile de sport”, a spus o angajată a unui centru sportiv. Reprezentanții industriei restaurantelor și hotelurilor sunt, de asemenea, pe picior de război.

Guvernul britanic a impus, joi, restricții mai stricte pentru reuniuni. Contaminările s-au extins în patru zone noi din nordul Angliei, în timp ce autoritățile locale denunță măsuri care reduc locurile de muncă. Între timp, primarul din Liverpool, Joe Anderson, a declarat că nu se opune restricțiilor, dacă sunt utilizate pentru a combate în mod eficient răspândirea virusului.
Citeşte întreaga ştire:https://www.capital.ro/marea-britanie-franta-si-spania-lovite-puternic-de-covid-19-dar-si-de-recesiune.html