Marea Britanie: Vor fi vaccinați anti-Covid doar vârstnicii și cei din profesiile cu risc

Programul de vaccinare împotriva COVID-19 în Marea Britanie se va adresa cu prioritate persoanelor mai în vârstă şi celor din profesiile cu risc, nu întregii populaţii, a indicat responsabila cu acest dosar de pe lângă guvernul de la Londra.

Numită în primăvară de guvern preşedinte al grupului de lucru responsabil cu vaccinarea anti-COVID-19, Kate Bingham a spus pentru Financial Times că o vaccinarea generală a populaţiei ‘nu va avea loc’.

“Avem nevoie doar să vaccinăm toate persoanelor cu risc”, a explicat ea într-un interviu publicat online duminică seara.

“Se vorbeşte despre «timpul de care va fi nevoie pentru a vaccina toată populaţia», dar este eronat. Nu va exista o vaccinare a persoanelor de sub 18 ani. Este un vaccin doar pentru adulţi, pentru persoanele în vârstă de peste 50 de ani, şi în special pentru personalul din sănătate, personalul din centrele de îngrijire şi cei vulnerabili”, a precizat ea.

Potrivit FT, Kate Bingham a mai spus că obiectivul guvernului este vaccinarea a circa 30 milioane de oameni, dintr-o populaţie de aproximativ 67 milioane, dacă va exista un vaccin eficace împotriva COVID-19.
Citeşte întreaga ştire:https://stirileprotv.ro/stiri/international/marea-britanie-vor-fi-vaccinati-anti-covid-doar-varstnicii-si-cei-din-profesiile-cu-risc.html