Marea Britanie întrerupe anunțarea zilnică a deceselor de COVID, în urma controverselor privind metoda de raportare

Guvernul de la Londra a ordonat revizuirea modului de calcul al datelor referitoare la decesele cauzate de noul coronavirus, după ce mai mulţi oameni de ştiinţă au susţinut că autoritatea sanitară din Anglia (Public Health England, PHE), care gestionează epidemiile, prezintă rezultate distorsionate faţă de celelalte regiuni din Regatul Unit.

Ca urmare, Regatul Unit a anunţat sâmbătă că întrerupe publicarea zilnică a numărului de decese după infectarea cu coronavirus, din cauza suspiciunilor că bilanţurile anterioare ar putea fi exagerate, informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

„În prezent, decesele zilnice iau în considerare toate persoanele testate pozitiv la coronavirus şi decedate ulterior, fără o separare între data testării şi data decesului”, explică un mesaj publicat pe site-ul guvernului. „Au existat afirmaţii că lipsa unei separări ar putea distorsiona numărul zilnic de decese. De aceea, întrerupem publicarea numărului zilnici până la rezolvare”, anunță Guvernul.

Ministrul sănătăţii, Matt Hancock, a ordonat vineri revizuirea rapoartelor PHE privind epidemia de coronavirus, care includ şi decesele unor pacienţi vindecaţi de coronavirus care au murit ulterior „chiar şi de infarct sau călcaţi de autobuz după trei luni”, după cum au afirmat doi cercetători.

Regatul Unit este ţara europeană cea mai afectată de epidemia de coronavirus, cu un bilanţ oficial de peste 45.000 de morţi. Guvernul britanic a susţinut însă că pot fi înșelătoare comparaţiile între state, deoarece modurile de înregistrare a deceselor sunt diferite.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/externe/marea-britanie-intrerupe-anuntarea-zilnica-a-deceselor-de-covid-in-urma-controverselor-privind-metoda-de-raportare-1339915