Austria. Escrocherie cu bani românești, pusă la cale de români: Este incredibil cum funcționează

Angajatul unui schimb valutar din Austria este bun de plată, după ce a schimbat în Euro o veche bancnotă românească de dinainte de denominare.
În Austria, escrocheria cu schimbul de bancnote românești vechi, fără valoare, cu euro face noi victime.

Încă o fraudă de acest fel s-a petrecut, săptămâna aceasta, la un schimb valutar de la o benzinărie din Villach-Land: Un bărbat i-a cerut angajatului, în limbă engleză, să schimbe 1.000 de lei românești în euro. A primit în schimb o bancnotă care, după spusele românilor, valora 200 de euro. Când a-a dus să schimbe bancnota, angajatul austriac a avut o surpriză: nu a putut schimba banii în bancă, scrie krone.at.

Angajatul în vârstă de 28 de ani a căutat pe Internet cursul de schimb, și a văzut că 1.000 de lei valorează 206,42 de euro. Angajatul i-a spus românului că avea doar 135 de euro în casierie, dar românul a acceptat, a luat banii și s-a făcut nevăzut.
A doua zi, austriacul a mers la bancă. Acolo i s-a spus că bancnota este autentică, dar scoasă din circulație de aproape 15 ani.

Poliția îl caută acum pe escrocul necunoscut (25 – 35 de ani, 170-175 cm înălțime, părul închis la culoare, barba bine îngrijită) care era la benzinărie cu un BMW 525D cu număr de înmatriculare românesc și era acompaniat de o femeie cu părul de culoare închisă, care a rămas în mașină.

Cuplul, așa cum a rezultat din ancheta poliției Velden, este responsabil pentru cel puțin șase alte fraude de schimb valutar în Carintia, Tirolul de Est, Austria Superioară, Salzburg și Burgenland.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiridiaspora.ro/austria-escrocherie-cu-bani-romane-ti-pusa-la-cale-de-romani-este-incredibil-cum-func-ioneaza_447721.html